כולם אוהבים פסטה, גם הקטנים וגם הגדולים. רוב האנשים מציבים את הפסטה כמאכל האהוב עליהם ביותר. ואכן מדובר במאכל שאף אחד לא יסרב לו, לא רק כי הוא טעים מאד, אלא בעיקר כי אפשר להכין אותו בשלל וריאציות ואפשרויות. 

איך להכין פסטה….

פסטה היא אמנם מאכל איטלקי העשוי מקמח, מים ולפעמים מוסיפים גם ביצים, אבל מדובר באוכל חוצה יבשות ואהוב.
מקור השם באיטלקית ופירושו בצק. פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סמולינה מחיטה קשה (דורום).
הפסטה מבושלת במים עם מעט מלח או נאפית ומוגשת לרוב בתוספת רוטב.
האיטלקים שידרגו עם השנים את הכנת הפסטה ואף יצרו תורה שלמה של "מותר ואסור" בהכנת פסטה.

פסטה כוללת למעלה מ- 600 צורות, הנקראות על פי הצורה שלהן, ואלה המוכרות שבהן:

פנה : צורתה כצינור חלול ומחוספס שחתוך בקצוות באלכסון.

מקרוני : פסטה זו חביבה מאד על ילדים, פסטה חלולה שמוכרת לנו ממנת ה"מק אנד צ'יז" האמריקאית.

אוריקייטה: לפסטה זו צורה מיוחדת – צורת אוזניים.

פטוצ'יני: פסטה ברוחב של כ- 8 מ"מ. מקור המילה באיטלקית הוא סרטים קטנים.

ספגטי: הפסטה הקלאסית שכולנו מכירים. זוהי פסטה ארוכה ועגולה רוחבה עומד על כ- 1.8-2.4 מ"מ.

פפרדלה: פסטה מוארכת שרחובה הוא כ- 20 מ"מ. מקור המילה באיטלקית הוא לזלול.

 

את הפסטה ניתן לחלק לשניים: פסטה יבשה אותה ניתן לרכוש בסופרים או פסטה טרייה שמכינים לבד בבית,
אם אתם יודעים להעריך אוכל טוב אנו בטוחים כי תדעו להעריך פסטה שמכינים בבית וכי קיים הבדל גדול בין הפסטה הטרייה אותה אנחנו מכינים במו ידינו לבין הפסטה הקנויה מהסופר.
על מנת להקל את תהליך ההכנה ניתן להשתמש במכונות פסטה.
מכונת פסטה היא אביזר פשוט ונפוץ שניתן לרכוש בכל חנויות כלי הבית המתמחות.
מחירן של המכונות משתנה ממכונה בסיסית שעליה ניתן להרכיב גם
תוספות שונות ליצירת סוגי פסטה שונים ועד מכונות פסטה חשמליות.

מכונות פסטה

מתכון בסיסי לפסטה:

מה צריך?
מכונת פסטה
300 גרם קמח ( דורום/ סמולינה)
3 ביצים
כף שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

מניחים את הקמח בערמה ויוצרים בה גומה. לתוך הגומה שוברים את הביצים ומוסיפים את השמן והמלח. בעזרת מזלג מתחילים לערבב אותם תוך כדי מוסיפים עוד ועוד מהקמח לתוך הביצים. כאשר הבצק מתחיל להתאחד אפשר לעבור לידיים וללוש לבצק נעים שאינו דביק. בשימוש בקמח פסטה רצוי מאוד להעביר בשלב הזה את הבצק לקירור לחצי שעה לפחות. מחלקים לשני חלקים, ומתחילים להעביר את הבצק במכונת הפסטה מהשלב העבה ביותר עד השלב האחד לפני האחרון. בכל מכונה המספרים שונים אבל העיקרון זהה. כאשר מגיעים לעובי הרצוי זה הזמן להחליט איזו צורת פסטה רוצים.

בישול הפסטה:

מומלץ לבשל את האטריות בסמוך להכנתן. בצק של פסטה טרייה מתבשל מהר מאד ולכן יש לבשל את האטריות בין 1-3 דקות, תלוי ברוחב האטריות ובעובי הבצק. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים וכפית מלח, מומלץ תמיד להוציא אטריה אחת מהמים ולבדוק אם הפסטה מוכנה.

פסטה ברוטב שום ושמן זית

המצרכים:

250גר' פסטה מבושלת ומסוננת

1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

5 שיני שום, קצוצות גס

1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש או 1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים פנימה שום, פלפל שחור וצ'ילי.
  2. מטגנים הכל תוך כדי ערבוב על חום נמוך במשך כ-3 דקות.
  3. מגבירים מעט את האש, ומוסיפים את הפטרוזיליה ושלוש כפות ממי הבישול של הפסטה.
  4. מוסיפים את הפסטה למחבת, מקפיצים הכול יחד ומגישים מיד.

פסטה ברוטב אלפרדו קלאסי

המצרכים:

500גר פסטה טרייה (רצוי פטוצ'יני)

250 מ"ל שמנת לבישול

1 כף חמאה

2 שיני שום קצוצות גס

1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות גס

4 כפות יין לבן

4 כפות שמן זית

חופן עלי בזיליקום טריים

מלח, לפי הטעם

פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לרמת אל דנטה.
  2. מטגנים שום עם חמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים את היין הלבן והשמנת ומביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט.
  3. מבשלים עד להסמכה ומוסיפים בזיליקום קצוץ. מוסיפים את הפטוצ'יני, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.

דילוג לתוכן